Slim de zomer door met LinkedIn – Link Je Klant

Slim de zomer door met LinkedIn

De zomervakantie staat op het punt van losbarsten (misschien is hij bij jou zelfs al begonnen) en dat betekent voor de meeste onderneemsters dat ze wat rustiger aan doen en een aantal weken echt vrij nemen. Maar wat doe je dan met je LinkedIn? Want je wilt na de vakantie liever niet helemaal vanaf nul moeten beginnen qua bereik van je berichten en profielbezoekers? In dit blog geef ik je tips om met een minimale tijdsinvestering, toch actief te blijven op LinkedIn.

Content plaatsen

Content schrijven en plaatsen is wat de meeste onderneemsters ook de meeste tijd kost. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een paar weken helemaal offline te gaan en niks te posten. Maar het nadeel daarvan is dat je je expertstatus bij LinkedIn dan een beetje terugzakt en je je bereik daarna deels opnieuw moet opbouwen. Je moet LinkedIn dan weer even laten zien dat je netwerk je berichten interessant vindt, waardoor LinkedIn ze vanaf het posten al beter toont. Plaats je een x-aantal weken niks? Dan zakt dit dus terug.

Een alternatief is om een aantal berichten in te plannen via een planningstool zoals Buffer.com of Hootsuite (beide gratis beschikbaar). Je zet je bericht daarin klaar, stelt in wanneer het gepost moet worden en hebt er vervolgens geen omkijken meer naar. Dit mogen er gerust een paar minder zijn dan je er normaal post, maar zo verdwijn je niet helemaal van de radar. Plus, omdat heel veel ondernemers in de zomervakantie niets posten, valt jouw content extra op!

Netwerk opbouwen

Je netwerk opbouwen kun je gerust even stilleggen in je vakantie. Er zijn weinig tot geen netwerkbijeenkomsten dus zul je ook weinig nieuwe mensen ontmoeten. Maar houd je ogen en oren wel open. Je zult niet de eerste en ook niet de laatste zijn die aan het zwembad op vakantie een leuk zakelijk contact opdoet. Vaak raak je toch wel met mensen in gesprek, bijvoorbeeld als jullie kinderen leuk samen spelen en standaard komt wat jullie doen dan als onderwerp langs. Zie je een kans? Wees dan niet verlegen en vraag of jullie zullen connecten om zo contact te houden.

Tijdlijn/ berichten vanuit je netwerk bijhouden

Als je ergens in de middle of nowhere zit en je hebt totaal geen internet, dan wordt dit natuurlijk lastig. Maar anders is wel nuttig om zo af en toe (zeg 2 a 3 keer per week) toch even je tijdlijn door te scrollen en te kijken waar je netwerk mee bezig is. Omdat mensen in de vakantie toch minder posten ben je er vaak zo doorheen. Maar zo houd je wel contact en ben je misschien net die concullega voor met een reactie op post van een potentiële klant. Ik vind dit een mooi voorbeeld van ‘kleine moeite en mogelijk groot resultaat’. En als ik van mezelf uitga zit je toch regelmatig even op je telefoon ;-). Maar…. Alsjeblieft geen FOMO. Als je iets mist, was het waarschijnlijk gewoon niet voor jou.

Profiel vullen of updaten

Je persoonlijke LinkedIn-profiel vullen of updaten is op zich iets wat prima kan wachten tot na de vakantie. Maar aan de andere kun je dit heel goed in deze rustigere weken oppakken. Zolang je nog niet echt op vakantie bent (of daar goede wifi hebt) kun je bijvoorbeeld meedoen met mijn ‘Pimp-Je-Profiel-In-5-Dagen-Challenge!’. Dan bouw je in 5 dagen en met ongeveer 1,5 uur per dag gericht en gefocust aan je professionele ondernemersprofiel op LinkedIn. Kort maar krachtig en met superveel persoonlijke begeleiding van mij. Zodat je daarna beter gevonden wordt én een goede indruk maakt. Meer weten? Kijk dan op https://linkjeklant.nl/aanmelden-challenge-profiel/.

Elke twee weken zo`n praktisch blog in je mailbox ontvangen?

En? Vond je de tips in het blog hierboven waardevol? Wil je vaker van handige tips om je bedrijf te laten groeien?
Meld je aan voor mijn mailinglijst en ik stuur je elke 2 weken zo`n blog vol praktische tips die je meteen in je bedrijf kunt toepassen. Ik houd je ook op de hoogte van leuke webinars en challenges. Meld je nu aan!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: