SAAI LinkedIn-profiel is NIET verplicht! – Link Je Klant

SAAI LinkedIn-profiel is NIET verplicht!

Goed nieuws als je, net als ik, soms baalt van de beperkte mogelijkheden binnen LinkedIn om je profiel wat op te fleuren. Ja, je kunt je Samenvatting inderdaad verrijken met afbeeldingen, presentaties, links en video`s, maar dan de mogelijkheden wel zo ongeveer uitgeput.

Of toch niet?

Goed nieuws voor degenen die graag wat extra`s doen om net even wat meer op te vallen; je kunt namelijk symbolen gebruiken in je profiel. Bijvoorbeeld een ster, pijl, wijzend handje, driehoekje, vinkje etc. als alternatief voor het saaie bolletje bij je opsommingen. Of gebruik het om je headline meer op te laten vallen. Maar hoe pakje dit dan aan?

Bronnen

Een leuke en simpele website om symbolen van af te halen is https://en.wikipedia.org/wiki/Miscellaneous_Symbols. Je kopieert gewoon het gewenste symbool uit de kolom ‘Glyph’ (selecteren en Ctrl + C) en plakt hem in de tekst. Mocht je het leuk vinden, de website benoemt ook waar de symbolen precies voor staan. Ook handig om even te checken of je niet net een symbool kiest met een rare betekenis :-). Een tweede website met vooral emoji`s en gekleurde symbolen is Emoji Keybord. Deze heeft ook een handige zoekfunctie.

Test voordat je in LinkedIn aan de slag gaat even of het symbool ‘werkt’ door hem in Word te plakken. Krijg je een leeg vierkantje te zien, dan moet je op zoek naar een andere. Je kunt ook symbolen uit de lijst van Word kiezen (Menu; Invoegen; Symbool). Deze voeg je dan in in het Word-document en kun je dan vervolgens weer kopiëren en in je profiel plakken.

Overal?

Ik ben even voor je aan het testen geweest en je kunt de symbolen in ieder geval gebruiken in je Headline, je Samenvatting, je projecten, je Werkervaring, je Opleidingen, je Vrijwilligerswerk en je Persoonlijke interesses. Dus in principe overal. Door een symbool een x aantal keer achter elkaar te plakken, kun je zelfs een soort afscheiding maken tussen twee teksten. Pas wel op dat dit niet te druk wordt.

Liever niet in je naam

Gebruik liever geen symbolen in je naamvak, want dit kan ervoor zorgen dat je niet meer getagd of gementioned kunt worden en dat wil je natuurlijk wel. Stel nu dat iemand jou tagt in een statusupdate over een toffe klus en je krijgt geen melding omdat je een symbool in je naamvak hebt gezet. Dan schiet je natuurlijk je doel een beetje voorbij…

Less is more

Ga alsjeblieft niet helemaal overboord. Houd het rustig en beschaafd. Tenzij je clown of acrobaat bent is het niet de bedoeling dat je profiel eruit ziet als een circus. Stel jezelf de vraag, net als bij het kiezen van een profielfoto, ‘welke eerste indruk maakt dit op iemand die mij nog helemaal niet kent’? Gebruik dus liever niet meer dan één á twee verschillende soorten symbolen in je profiel.

 

Wil jij in vijf dagen een PAKKEND ondernemersprofiel op LinkedIn? Schrijf je dan in voor mijn GRATIS mini videoserie!

Elke twee weken zo`n praktisch blog in je mailbox ontvangen?

En? Vond je de tips in het blog hierboven waardevol? Wil je vaker van handige tips om je bedrijf te laten groeien?
Meld je aan voor mijn mailinglijst en ik stuur je elke 2 weken zo`n blog vol praktische tips die je meteen in je bedrijf kunt toepassen. Ik houd je ook op de hoogte van leuke webinars en challenges. Meld je nu aan!

Over mij

Ik ben Amanda Hendriks en ik help ondernemers om klanten te vinden en aan zich te binden met LinkedIn. Ik combineer mijn jarenlange ervaring in marketing met mijn kennis van LinkedIn om je niet alleen te leren waar je de knopjes vindt, maar je ook te laten zien hoe je LinkedIn toepast om jouw bedrijf beter vindbaar en dus zichtbaar te maken, jezelf als expert profileert en jouw ideale klant te vinden. Je kunt bij mij terecht voor zowel 1-op-1-sessies als (incompany) groepstrainingen. Meer weten? Bel 06-50217686 of mail me via amanda@linkjeklant.nl