Maak een perfecte eerste indruk met een persoonlijke LinkedIn-uitnodiging – Link Je Klant

Maak een perfecte eerste indruk met een persoonlijke LinkedIn-uitnodiging

Als je iemand uitnodigt om te linken en die persoon kent jou nog helemaal niet, dan is die uitnodiging de allereerste indruk die je maakt. Die moet dan zo goed mogelijk zijn, toch? Toch krijg ik heel veel uitnodigingen zonder persoonlijke tekst en meestal van mensen die ik niet ken. Ik vind dat een gemiste kans. Daarom leg ik in dit blog uit hoe je die persoonlijke uitnodiging verstuurt én wat je erin kunt zetten.

Persoonlijk uitnodigen via de LinkedIn-website

Via de desktop is het heel gemakkelijk om een persoonlijke uitnodiging te sturen. Je gaat naar het profiel van de persoon toe en klikt dan op de blauwe knop ‘Connectie maken’. 

Door op de witte knop ‘Bericht toevoegen’ te klikken krijg je een tekstvak waarin je je uitnodiging kunt schrijven.

 

Als je via een zoekopdracht een lijst met zoekresultaten krijgt kun je daar ook iemand direct uitnodigen met de blauwe knop ‘Connectie maken’. In de oude versie van LinkedIn werd de standaard uitnodiging verstuurd als je in een lijst op de ‘Connectie maken’-knop drukte. Nu krijg je het keuzescherm met de witte knop ‘Bericht toevoegen’ te zien en kun je dus zelf kiezen.

Maar let op! Als je ditzelfde doet via een lijst met voorgestelde connecties wordt wel meteen de standaarduitnodiging verstuurd. Dit voorkom je door eerst op de naam te klikken en zo naar het profiel te gaan.

Persoonlijk uitnodigen via de LinkedIn-app

Via de app is persoonlijk uitnodigen iets meer werk. Je moet hiervoor altijd naar het profiel van de persoon toegaan.

Vervolgens klik je op de knop ‘Meer…’ en kies je voor ‘Uitnodiging aanpassen’:

Alle andere knopjes voor het toevoegen van iemand als connectie versturen direct de standaard uitnodiging:

Wat zet je in je uitnodiging

Je wilt een goede eerste indruk maken dus maak er altijd een positief stuk van. Probeer degene die je uitnodigt een beetje te paaien. Bedenk bij jezelf waarom jij wilt linken, maar ook wat het voordeel voor de ander is. Misschien geef je veel tips over je vakgebied? Of heb je een uitgebreid netwerk waarmee je diegene verder kunt helpen. Geef dat dan aan. Of misschien was je wel heel erg onder de indruk van een blog of andere bijdrage die hij of zij gepost heeft en wil je hem of haar daarom beter leren kennen. Schrijf dat dan gerust, want dat is een opsteker voor die persoon (+ een indicatie dat je mogelijk in de toekomst klant wordt). Maar maak het in ieder geval persoonlijk.

Voorbeeld 1:

Beste [naam], ik vond je [bijdrage/tip/blog] over [onderwerp] erg interessant. Daarom zou ik graag met je linken en je beter leren kennen. Zullen we connecten?

Voorbeeld 2:

Beste [naam], ik volg de berichten rondom je bedrijf nu al een tijd en ben erg onder de indruk van je [xxxxx]. Ik heb wat ideeën hoe je jouw bedrijf nog effectiever kunt promoten met behulp van [jouw product/ dienst]. Vind je het leuk om daar eens, onder het genot van een kop koffie of thee, een uurtje over te sparren? Geheel vrijblijvend natuurlijk. Ik hoor graag van je.

P.s. vergeet niet om, zodra de persoon je uitnodiging heeft geaccepteerd, hem of haar daarvoor te bedanken. Zo voelt diegene zich extra welkom. En om, zodra de relatie zich wat verder heeft ontwikkeld, die persoon ook op te volgen.

P.s. 2 Heb je een onpersoonlijke uitnodiging ontvangen van iemand die je niet kent? Dan kun je die persoon een reactie sturen. Dit doe je door via ‘Mijn Netwerk’ te kiezen voor ‘Beheren’ bij je ontvangen uitnodigingen. In het lijstje uitstaande uitnodigingen staat dan bij elke persoon de optie ‘Bericht’. Zo kun je die persoon, zonder gelinkt te zijn, toch een bericht sturen. Qua tekst kun je bijvoorbeeld denken aan:
Bedankt voor je connectieverzoek. Meestal link ik alleen met mensen die ik ken, mag ik vragen hoe je bij mij terecht bent gekomen?

Succes met het schrijven van sterke LinkedIn-uitnodigingen!

 

 

Over mij

Ik ben Amanda Hendriks en ik help ondernemers om klanten te vinden en aan zich te binden met LinkedIn. Ik combineer mijn jarenlange ervaring in marketing met mijn kennis van LinkedIn om je niet alleen te leren waar je de knopjes vindt, maar je ook te laten zien hoe je LinkedIn toepast om jouw bedrijf beter vindbaar en dus zichtbaar te maken, jezelf als expert profileert en jouw ideale klant te vinden. Je kunt bij mij terecht voor zowel 1-op-1-sessies als (incompany) groepstrainingen. Meer weten? Bel of mail me gerust via 06-50217686 of amanda@ahmarketingacademie.nl.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: