Over mij – Link Je Klant

Over mij

Het ging niet vanzelf...

Toen ik in 2015 als ondernemer begon wist ik veel van marketing, maar niks van het hebben van een eigen bedrijf. Maar alleen met die vakkennis kon ik geen gezond bedrijf opbouwen, ontdekte ik. Ik was namelijk echt de slechtste verkoper ooit en je bedrijf laten bloeien is een kwestie van marketing én verkopen!

Ik heb daardoor enorm geworsteld met het lopend van mijn bedrijf. Het was serieus sappelen. Ik had af en toe wel wat klanten, maar niet stelselmatig en nooit genoeg. Daardoor was mijn salaris niet bepaald om over naar huis te schrijven. Sterker nog, thuis werd regelmatig geklaagd en steeds vaker kwam de vraag of het niet beter was om te stoppen met mijn bedrijf en weer in loondienst te gaan. Maar dat was wat mij betreft geen optie. Daarvoor vind ik ondernemen veel te leuk.

Ik hoef het niet alleen te doen

Maar er ging wel een knopje om. Want ik beseft dat ik het alleen niet redde. Dat je over je eigen bedrijf oogkleppen ophebt. Dat je jezelf niet de vragen kunt stellen die nodig zijn om verder te komen. Je kunt tenslotte ook niet je eigen dokter zijn. En dus ben ik aan de slag gegaan met een coach. Die wist mij door een frisse blik en een helikopterview wel de vragen te stellen waardoor ik naar een volgende niveau kon.

En toen ging het licht aan! Ik kreeg helder wie mijn doelgroep is, ik zag ineens hoe ik mezelf onder de aandacht van die doelgroep kon brengen, hoe ik ze aan moest spreken, hoe ik mijn aanbod het beste op kon bouwen. En ik leerde hoe ik kon verkopen zonder mezelf op te dringen. Door de jaren heen heb ik dat proces herhaald en aangescherpt met diverse andere coaches. Het resultaat: mijn bedrijf begon te lopen zoals ik bedacht had toen ik ermee startte.

Broodnodige ondernemersvaardigheden

Ik ben ieder van hen ontzettend dankbaar. Want ze hebben me geholpen mijn verhaal helder te krijgen, zelfvertrouwen op te bouwen en die broodnodige ondernemersvaardigheden op te doen. Zonder die stap was ik nu óf nog aan het rommelen in de marge óf geen ondernemer meer.

Kennis doorgeven

Ik vind het fantastisch om de kennis en vaardigheden die ik de afgelopen jaren heb opgedaan rondom ondernemen, te combineren met mijn marketingkennis en vervolgens weer door te geven aan andere ondernemers. Want ik ben namelijk verre van uniek. Ik zie om mij heen veel ondernemers die een fantastische dienst hebben, waar ze anderen geweldig mee kunnen helpen, het niet redden.

En niet omdat ze niet hun best doen of omdat ze hun product of dienstverlening niet goed is. Maar omdat ze die niet aan de man weten te brengen door een gebrek aan ondernemersvaardigheden. En dat gaat me aan het hart! Dat geeft mij een enorme drive om de ondernemers voor wie LinkedIn een geschikt medium is, te helpen om een succesvol bedrijf op te bouwen. Hen te helpen zoveel mogelijk mensen te bereiken en te kunnen helpen. Zonder dat het voelt alsof ze zitten te leuren.

Voor wie

Ik houd ervan om met mensen te werken die dezelfde of vergelijkbare waarden hebben als ik (of je er in ieder geval in kunt vinden): eerlijk, humor, enthousiast, authentiek, betrouwbaar, persoonlijk, gelijkwaardig en benaderbaar.

Mijn trainingen en trajecten zijn vooral geschikt voor (zakelijke) dienstverleners die zelf voor hun klantenstroom moeten zorgen en die relatief korte trajecten doen met hun klanten en dus regelmatig nieuwe klanten nodig hebben. Je doet al wel aan marketing, maar vindt het wel ‘een dingetje’ en weet dat dit beter kan (en moet).

Ik werk graag met zakelijke dienstverleners omdat onze situaties dan sterk op elkaar lijken en ik je goed kan helpen met de ervaringen die ik zelf heb opgedaan. En je bent al minstens 2 jaar bezig. Daarvoor zijn de meeste ondernemers namelijk nog erg zoekende naar ‘hun vorm’ en hoewel ik je daar prima bij kan helpen, heb je meer aan mij in de fase daarna.

Dus ben jij coach, grafisch ontwerper, consultant, trainer, communicatie-adviseur, freelance recruiter, virtual assistent, dagvoorzitter, tekstschrijver of iets wat daar op lijkt? Dan kan ik jou helpen om LinkedIn daarvoor in te zetten.

Hoe help ik je

Ik help je 1-op-1 bij het simpel en stapsgewijs opzetten van jouw persoonlijke plan om met LinkedIn klanten aan te trekken. 1-op-1 geeft focus, waardoor we heel snel, grote stappen kunnen zetten. Er is dan geen casus, want we werken direct aan een strategie voor jou en je jouw bedrijf. Afhankelijk van de fase van je bedrijf en wat je al doet op LinkedIn kunnen we beginnen met je persoonlijke LinkedIn-profiel, een algemene strategie opzetten of een strategie speciaal gericht op content. Als je ook je verkoopvaardigheden wilt aanpakken, dan is mijn verkoopprogramma waarschijnlijk interessant voor je.

Al mijn programma`s zijn voorzien van coaching. Ik laat je na het opstellen van je plan niet bungelen (waardoor je plan waarschijnlijk in een la verdwijnt), maar zorg ervoor dat je er mee aan de slag gaat en dus ook resultaten haalt. Ik vraag dus ook die commitment van jou.

Waarom LinkedIn

Ik heb als belangrijkste pilaar voor mijn marketing en verkoop heel bewust voor LinkedIn gekozen. Deels omdat de technieknerd in mij dit een mooi medium vindt, maar vooral omdat ik daar serieuze potentiële klanten tref.

Ik zit ook op Facebook, Instagram etc, maar mijn ervaring is dat op die meer ‘fun’ social media de ondernemers zitten die het vooral nog zelf willen uitzoeken. Die dus de gratis ebooks, webinars etc afgaan, maar nooit iets kopen. En ik zeg dat trouwens zonder oordeel. Zo ben ik ook begonnen. Maar dat is niet mijn ideale klant en ook niet de jouwe, want zij zijn er nog niet klaar voor om in hun bedrijf te investeren.

Op LinkedIn krijg ik veel makkelijker contact met mijn ideale klant dan op andere social media. Ik  vind er ondernemers die hun probleem opgelost willen hebben, die inzien dat een expert met een frisse blik die de juiste vragen stelt, hen helpt om naar het door hen gewenste niveau te komen. En die het geen enkel probleem vinden om daarvoor te betalen. Omdat ze, net als ik, snappen dat hulp vragen de snelste en beste weg is naar succes.

Klinkt dit aantrekkelijk? Maak dan een afspraak om eens vrijblijvend kennis te maken. Ik ben van de actie dus garandeer je dat je meteen al advies en concrete tips krijgt. En wie weet ontdekken we dat we graag samen aan de slag gaan.


Maak je afspraak via 06 - 50 21 76 86 of mail me op amanda@linkjeklant.nl. Leuk je te spreken!

Alvast mijn aanbod checken?

In de media

Meld je aan voor mijn mailinglijst en mis nooit meer een blog!