LinkedIn Creator Mode – wat is het en past het bij jou? – Link Je Klant

LinkedIn Creator Mode – wat is het en past het bij jou?

LinkedIn Creator Mode (of Creatormodus op zijn Nederlands) is een nieuwe instelling waarvoor je kunt kiezen in LinkedIn. Als je dat doet veranderen er wat dingen, vooral in je persoonlijke profiel. Maar wat dan precies? En welke gevolgen heeft dat? En wanneer kies je ervoor en wanneer niet? Dat lees je in dit blog.

Wat is het

LinkedIn Creatormodus zet in het kort de content die jij schrijft en post meer centraal in je persoonlijke LinkedIn-profiel. Het is een modus waarvoor je dus vooral kiest wanneer je actief berichten op LinkedIn plaatst. Maar wat verandert er dan precies als je dit aanzet?

  • Je ‘Connectie maken’-knop verandert in een ‘Volgen’-knop. LinkedIn helpt je zo om een influencer te worden met meer volgers dan connecties. En dat helpt je aantal views weer. LinkedIn waardeert mensen met meer volgers dan connecties namelijk hoger dan wanneer dit gelijk of zelfs andersom is. Je exacte aantal volgers wordt ook getoond op je profiel.
  • In je introductieblok (het blok waarin ook je foto, naam en kopregel staan) kun je laten zien over welke onderwerpen je post. Die worden met hashtags getoond zodat mensen ze makkelijk kunnen gaan doorzoeken en volgen.
  • Je blokken ‘Uitgelicht’ (Featured) en ‘Activiteiten’ (Activities) worden meer bovenaan je profiel geplaatst waardoor ze meer aandacht krijgen. Zo is je content als vanzelf meer zichtbaar.
  • Als je content opvalt kun je uitgelicht/ featured worden door de redacteuren van LinkedIn waardoor je content bij nog veel meer mensen onder de aandacht komt.
  • Je krijgt toegang tot extra tools zoals LinkedIn Live en de Nieuwsbrief functie. Daarover lees je verderop in dit blog meer.

Plus…

Met jou connecten kan nog steeds, maar mensen moeten nu wat harder zoeken omdat de ’Connectie maken’-knop vervangen is door een ‘Volg’-knop en die dus prominent in je profiel staat. Jou uitnodigen kan nog steeds, maar doet degene die met jou wil linken nu via de knop ‘Meer …’ en dan de optie ‘Connectie maken’. Of jij nodigt hen uit, dat kan natuurlijk ook.

Je ‘Activiteiten’-blok geeft nu zowel je zelf geposte content als berichten waar jij op gereageerd hebt weer. Kies je voor Creatormodus? Dan worden hier alleen je eigen berichten getoond.

Toegang tot LinkedIn Live en vooral de Nieuwsbrief-optie vind ik wel super. Als jij regelmatig blogt en dat via LinkedIn doet dan herken je vast de frustratie dat weinig mensen die zien en dus lezen. Dat is met deze optie verleden tijd, want nu kunnen je connecties zich abonneren en krijgen ze dus een seintje wanneer jij een blog hebt gepost. Ik garandeer je dat je LinkedIn-blogs vanaf nu veel beter gelezen worden.

Verder gaat het gerucht dat je als LinkedIn Creator binnenkort meer statistieken van je berichten te zien krijgt en dat zou ik ook een grote plus vinden.

Wanneer kies je voor deze LinkedIn Creatormodus?

Zoals je ziet is deze modus gericht op LinkedIn-leden die actief en regelmatig posten en daar graag meer bereik mee willen hebben en zich ook buiten hun eigen netwerk als expert willen profileren. Is dat voor jou het geval? Dan raad ik je van harte aan om het op zijn minst een tijdje te proberen. Je kunt het tenslotte altijd weer uitzetten.

Maar ben jij nog druk doende om je netwerk op te bouwen? En hen te leren kennen? Dan zou ik het nog niet doen. Het is dan namelijk lastiger om jou uit te nodigen om te linken. En als iemand jou alleen volgt (en je dus niet geconnect bent) kun je hun netwerk niet inzien en dus niet kijken of daar nog meer mensen inzitten die misschien bij jou passen.

En zo zet je het aan

Ga naar je persoonlijke profiel en zoek daar je blok ‘Uw statistieken’. Als jij de optie voor Creatormodus hebt staat die in dit rijtje en kun je hem aanzetten door op tekst te klikken en de stappen te volgen. Een kind kan de was doen. Zie je de optie nog niet? Dan zit er niks anders op dan nog even geduld te hebben en af en toe even te kijken.

Elke twee weken zo`n praktisch blog in je mailbox ontvangen?

En? Vond je de tips in het blog hierboven waardevol? Wil je vaker van handige tips om je bedrijf te laten groeien?
Meld je aan voor mijn mailinglijst en ik stuur je elke 2 weken zo`n blog vol praktische tips die je meteen in je bedrijf kunt toepassen. Ik houd je ook op de hoogte van leuke webinars en challenges. Meld je nu aan!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: