3: LinkedIn-Contenstrategie – Link Je Klant

NIET leuren. 
WEL verkopen.
MET LinkedIn.

Training 'Content waarmee je jouw doel bereikt' - VERDIEPING

Content, de berichten die jij post op je tijdlijn en je blogs, zijn een belangrijk onderdeel van je LinkedIn-marketing. Je maakt jezelf zichtbaar, bouwt ermee aan de expertstatus en laat je netwerk weten met welke zaken je hen of hun connecties kunt helpen. Kortom, heel belangrijk.

Maar tegelijkertijd één van de lastigste onderdelen van LinkedIn.

•  “Ik heb toch niks te vertellen.”
•  “Alle onderwerpen zijn al eens door iemand anders gedeeld.”
•  “Ik zou niet weten hoe ik zo`n bericht in moet steken.”
•  “Maar hoe vaak moet ik dan wat posten?”
•  “Ik wil wel iets plaatsen, maar hoe doe ik dat zonder verkoperig over te komen?”
•  “Als ik een keer wat post, reageert er toch niemand.”

Bovenstaande citaten zijn maar een greep uit de vele frustraties en vragen die mede-ondernemers hebben over het posten van berichten op LinkedIn.

De meesten beginnen dus maar helemaal niet uit angst om het fout te doen en dan een flater te slaan bij hun netwerk. Dat is zonde, want zo mis je ontzettend veel kansen. Maar ook helemaal niet nodig, want met wat hulp en een goed plan kun jij het ook!

Zie je de meerwaarde van berichten posten op LinkedIn, maar krijg je het zelf niet goed van de grond? Meld je dan aan voor de training ‘Content waarmee je jouw doel bereikt’.

Wat gaan we doen

Op basis van je LinkedIn-strategie gaan we samen bedenken welke soort berichten aan jouw doelen bijdragen. Ook kijken we nog een keer kritisch naar je doelgroep en dan vooral naar hun pijn en de overtuigingen die ze hebben. Overtuigingen die jij misschien weg moet nemen voordat iemand klant bij je wordt. Daarvoor ontwikkelen we een plan.

Natuurlijk gaan we ook aan de slag met theorie: het LinkedIn-algoritme, welk type berichten doen het wanneer goed, welke plaatsingsfrequentie, welke dagen en tijden, sterk schrijven voor online etc. Maar we gaan vooral heel veel oefenen. Onderwerpen bedenken en categoriseren, de insteek bepalen, een balans aanbrengen en schrijven, schrijven, schrijven.

Na elke schrijfronde nemen we samen je berichten door en bespreken we wat goed is en wat beter kan. Vervolgens gaan we aanscherpen en nog een keer bespreken. Net zo lang tot jij goed in je hoofd en je vingers hebt hoe je een goed bericht schrijft én een stapel berichten klaar hebt om de komende weken of misschien wel maanden te posten. Na afloop van de training volgen 8 coachingsessies gedurende ongeveer een half jaar waarin ik je uitvoering ondersteun, bijvoorbeeld door feedback te geven op je berichten.

Implementatie-coaching

Na de training volgen 8 coachingsessies van 30-45 minuten. Dit kan persoonlijk bij mij op kantoor, maar ook via Zoom.

Tijdens deze coachinggesprekken help ik je met vragen, situaties waar je tegenaan bent gelopen en het halen van de doelen die je gesteld hebt. Je staat er dus na de training niet alleen voor. Zo weet je zeker dat je het geleerde ook in de praktijk brengt en dat je plan niet in een la verdwijnt.

Let op! Deze coaching is niet optioneel. Ik zie namelijk dat veel mensen na trainingen niet met het geleerde aan de slag gaan en daardoor niet de groei doormaken die ze wel graag willen. Anders had je niet in de training geïnvesteerd. Zo overwin je de waan van de dag en ben jij de baas over je planning.

Omdat ik wil garanderen dat je met mijn trainingen werkelijk stappen zet voor je bedrijf, is die coaching integraal onderdeel van mijn dienstverlening. De enige uitzondering hierop is de trainingsdag voor je persoonlijke LinkedIn-profiel & bedrijfspagina, omdat je daar met een kant-en-klaar product naar huis gaat. Wil je geen coaching? Dan zijn we geen match.

Praktisch

Investering: € 795,- exclusief BTW
Vorm: 1-op-1
Duur: 3,5 uur
Locatie: Nunspeet
Datum: in overleg (tegen meerprijs ook mogelijk in het weekend)
Tijdsinvestering: de trainingsdag zelf + ongeveer 1 uur per week (wordt onderdeel van je acquisitieproces)
Coaching: ja, in totaal 8 sessies van 30-45 minuten. De eerste 5 sessies plannen we elke 2 weken. Daarna de overige 3 elke 4 weken.
Facturatie: na de training

Liever eerst even overleggen? Stuur een mail met je vragen aan amanda@linkjeklant.nl of bel me op 06-50 21 76 86. 

Of eerst verhalen lezen van ondernemers die je voor zijn gegaan? Check dan mijn tevreden klanten