Betaal jij voor LinkedIn? – Link Je Klant

Betaal jij voor LinkedIn?

Ik krijg regelmatig de vraag of ik de betaalde versie van LinkedIn aanraad en in de meeste gevallen is mijn antwoord ‘nee’. Om hier wat meer duidelijkheid over te scheppen deze maand* een blog over LinkedIn Premium en de voordelen daarvan.
* Ik heb dit blog 23-11-2018 geüpdatet met de meest recente features per pakket en prijzen. 

LinkedIn Premium

Je hebt een aantal verschillende betaalde pakketten van LinkedIn; Career (voor het vinden van werk), Sales Navigator (voor het vinden van verkoopmogelijkheden), Recruiter Lite (voor het vinden van geschikte kandidaten) en Business Plus (algemeen zakelijk). Het prijskaartje varieert van € 29,98 per maand tot € 89,99 per maand. Geen kattenpis, dus.

Voordelen betaalde versie

Natuurlijk hebben de premiums accounts voordelen. Zo kun je tot 90 dagen terugzien wie jouw profiel heeft bekeken (tegenover de laatste 5 personen bij de gratis account), inzicht krijgen in de trefwoorden die mensen gebruikt hebben om jouw profiel te vinden (niet beschikbaar in de gratis account), zien hoe jouw profiel het doet in vergelijking met professionals in soortgelijke jobs (niet in de gratis account), inzicht krijgen in hoe jij het doet in vergelijking met andere sollicitanten (Applicant Insights; niet in de gratis account).

 

Verder heb je uitgebreidere zoekmogelijkheden en opties om jezelf als werkzoekende hoger te plaatsen in zoekresultaten voor recruiters, kun je zorgen dat jouw sollicitatie boven die van sollicitanten zonder een betaald profiel getoond worden (Featured Applicant), kun je een open profiel hebben waardoor iedereen altijd contact met je op kan nemen zonder dat je gelinkt hoeft te zijn (Open Profile; niet in de gratis account), niet-connecties Inmails sturen (niet in de gratis account) en onbeperkt profielen zoeken (tegenover 60 of 100 via de gratis account; ik kom wisselende aantallen tegen).

LinkedIn Sales Navigator biedt je ontzettend uitgebreide zoekfilters en mogelijkheden om zowel zoekopdrachten als leads op te slaan. En als je regelmatig werknemers zoekt kun je eigenlijk niet zonder Recruiter. Je kunt niet alleen zoekopdrachten opslaan, maar ook je zoekresultaten en bovendien de communicatie met je kandidaten bijhouden.Best een lijst aan features dus. Check deze link voor de precieze opties per pakket.

Is het de extra kosten waard?

Voor ondernemers zijn alleen de Sales Navigator, Recruiter Lite en Business Plus interessant waarvoor je tussen de € 29,98 (Business) en € 89,99 (Recruiter Lite) per maand kwijt bent. Er zijn veel ondernemers waarvoor deze pakketten interessant zijn, Premium heeft tenslotte honderdduizenden gebruikers. Maar of het ook voor jou de moeite waard is, is afhankelijk van of jij die extra features echt nodig hebt. Er staan zeker interessante opties tussen die ik zou kunnen gebruiken, maar dat ik nu echt niet zonder kan…
[Edit: sinds september 2017 ben ik LinkedIn Sales Navigator gaan gebruiken en vind dit echt een meerwaarde.]

Echt nodig?

Het Open Profile is overbodig als je gewoon je contactgegevens in je Samenvatting zet, zodat ze ook voor niet-connecties zichtbaar zijn. Het onbeperkt profielen kunnen zoeken heb ik zelf niet nodig, want ik heb tot nu toe ruim voldoende aan het aantal binnen de gratis account. De uitgebreidere zoekmogelijkheden zijn voor mij zodanig interessant dat ik de investering de moeite waard vindt. Of dit ook voor jou is hangt er van af of de opbrengsten opwegen tegen de kosten.

Recruiter Lite is als je 2 a 3 vacatures per jaar hebt al snel interessant. Vroeger was het posten van aan vacature genoeg en kwamen de sollicitanten vanzelf. Vandaag de dag zul je voor sommige functies toch echt zelf actief op zoek moeten gaan naar kandidaten. En daar is Recruiter Lite super voor.

Tot slot; bij alle Premium-pakketten van LinkedIn krijg je gratis toegang tot LinkedIn Learning. Allerlei online cursussen om je zakelijke, creatieve en technische vaardigheden te verbeteren. Voor mij geen reden om ervoor te kiezen, maar wel een hele leuke bijkomstigheid.

Meer weten?

Wil je meer weten over de features van de verschillende Premium pakketten? Kijk dan hier.

Twijfel je of LinkedIn Business, Sales Navigator Professional of Recruiter Lite geschikt is voor jouw bedrijf? Vraag dan via amanda@ahmarketingacademie.nl een LinkedIn Powertalk aan en we sparren hier gratis een half uur over via de telefoon of Zoom. Gegarandeerd eerlijk advies!

 

 

Over mij

Ik ben Amanda Hendriks en ik help ondernemers om klanten te vinden en aan zich te binden met LinkedIn. Ik combineer mijn jarenlange ervaring in marketing met mijn kennis van LinkedIn om je niet alleen te leren waar je de knopjes vindt, maar je ook te laten zien hoe je LinkedIn toepast om jouw bedrijf beter vindbaar en dus zichtbaar te maken, jezelf als expert profileert en jouw ideale klant te vinden. Je kunt bij mij terecht voor zowel 1-op-1-sessies als (incompany) groepstrainingen. Meer weten? Bel of mail me gerust via 06-50217686 of amanda@ahmarketingacademie.nl.

 


Nu eindelijk eens een LinkedIn-marketingplan schrijven waar je wel mee aan de slag gaat én dat je resultaat oplevert?

Leer het tijdens mijn gratis webinar op 24 of 26 februari.