Betaal jij voor LinkedIn? – Link Je Klant

Betaal jij voor LinkedIn?

Ik krijg regelmatig de vraag of ik de betaalde versie van LinkedIn aanraad en in de meeste gevallen is mijn antwoord ‘nee’. Om hier wat meer duidelijkheid over te scheppen deze maand* een blog over LinkedIn Premium en de voordelen daarvan.
* Ik heb dit blog 28-5-2020 geüpdatet met de meest recente features per pakket en prijzen.

LinkedIn Premium
Je hebt als ondernemer een aantal verschillende betaalde pakketten van LinkedIn; Sales Navigator (voor het vinden van verkoopmogelijkheden), Recruiter (voor het vinden van geschikte kandidaten) en Business (algemeen zakelijk). Het prijskaartje varieert van zo`n € 60,- per maand tot ongeveer € 90,- per maand. Geen kattenpis, dus.

Voordelen betaalde versie
Natuurlijk hebben de premiums accounts voordelen. Zo kun je tot 90 dagen terugzien wie jouw profiel heeft bekeken (tegenover de laatste 5 personen bij de gratis account), inzicht krijgen in de trefwoorden die mensen gebruikt hebben om jouw profiel te vinden (niet beschikbaar in de gratis account), zien hoe jouw profiel het doet in vergelijking met professionals in soortgelijke jobs (niet in de gratis account), inzicht krijgen in hoe jij het doet in vergelijking met andere sollicitanten (Applicant Insights; niet in de gratis account).

Verder kun je een open profiel hebben waardoor iedereen altijd contact met je op kan nemen zonder dat je gelinkt hoeft te zijn (Open Profile; niet in de gratis account), niet-connecties Inmails sturen (niet in de gratis account) en onbeperkt profielen zoeken (tegenover 60 of 100 via de gratis account; ik kom wisselende aantallen tegen). Dit is vooral het voordeel van de Premium Business Account.
LinkedIn Sales Navigator biedt je daarnaast ontzettend uitgebreide zoekfilters en mogelijkheden om zowel zoekopdrachten als leads op te slaan. En als je regelmatig werknemers zoekt kun je eigenlijk niet zonder Recruiter. Je kunt niet alleen zoekopdrachten opslaan, maar ook je zoekresultaten en bovendien de communicatie met je kandidaten bijhouden. Best een lijst aan features dus.

Is het de extra kosten waard?
Voor ondernemers zijn alleen de Sales Navigator, Recruiter en Business interessant. Er zijn veel ondernemers waarvoor deze pakketten interessant zijn, Premium heeft tenslotte honderdduizenden gebruikers. Maar of het ook voor jou de moeite waard is, is afhankelijk van of jij die extra features echt nodig hebt. Er staan zeker interessante opties tussen die ik zou kunnen gebruiken, maar dat ik nu echt niet zonder kan…
[Edit: sinds september 2017 ben ik LinkedIn Sales Navigator gaan gebruiken en vind dit echt een meerwaarde.]

Echt nodig?
Het Open Profile is overbodig als je gewoon je contactgegevens in je Samenvatting zet, zodat ze ook voor niet-connecties zichtbaar zijn. Het onbeperkt profielen kunnen zoeken heb ik zelf niet nodig, want ik heb tot nu toe ruim voldoende aan het aantal binnen de gratis account. De uitgebreidere zoekmogelijkheden zijn voor mij zodanig interessant dat ik de investering de moeite waard vindt. Of dit ook voor jou is hangt er van af of de opbrengsten opwegen tegen de kosten.
Recruiter is als je 2 a 3 vacatures per jaar hebt al snel interessant. Vroeger was het posten van aan vacature genoeg en kwamen de sollicitanten vanzelf. Vandaag de dag zul je voor sommige functies toch echt zelf actief op zoek moeten gaan naar kandidaten. En daar is Recruiter super voor.

Tot slot; bij alle Premium-pakketten van LinkedIn krijg je gratis toegang tot LinkedIn Learning. Allerlei online cursussen om je zakelijke, creatieve en technische vaardigheden te verbeteren. Voor mij geen reden om ervoor te kiezen, maar wel een hele leuke bijkomstigheid.

Meer weten?
Twijfel je of LinkedIn Business, Sales Navigator Professional of Recruiter Lite geschikt is voor jouw bedrijf? Plan dan via https://bookme.name/linkjeklant/lite/linkedin-strategiegesprek in en we sparren hier gratis een half uur over via de telefoon of Zoom. Gegarandeerd eerlijk advies!

Elke twee weken zo`n praktisch blog in je mailbox ontvangen?

En? Vond je de tips in het blog hierboven waardevol? Wil je vaker van handige tips om je bedrijf te laten groeien?
Meld je aan voor mijn mailinglijst en ik stuur je elke 2 weken zo`n blog vol praktische tips die je meteen in je bedrijf kunt toepassen. Ik houd je ook op de hoogte van leuke webinars en challenges. Meld je nu aan!

Over mij

Ik ben Amanda Hendriks en ik help ondernemers om klanten te vinden en aan zich te binden met LinkedIn. Ik combineer mijn jarenlange ervaring in marketing met mijn kennis van LinkedIn om je niet alleen te leren waar je de knopjes vindt, maar je ook te laten zien hoe je LinkedIn toepast om jouw bedrijf beter vindbaar en dus zichtbaar te maken, jezelf als expert profileert en jouw ideale klant te vinden. Je kunt bij mij terecht voor zowel 1-op-1-sessies als (incompany) groepstrainingen. Meer weten? Bel 06-50217686 of mail me via amanda@linkjeklant.nl