5 manieren om van LinkedIn afgetrapt te worden – Link Je Klant

5 manieren om van LinkedIn afgetrapt te worden

5 Manieren om van LinkedIn afgetrapt te worden

LinkedIn blokkeert je account of verwijdert hem uiteindelijk zelfs als jij je niet aan hun regels houdt. De meeste daarvan zijn logisch: houd het netjes en beleefd. Maar soms is het ook minder voor de hand liggend en loop je dus risico zonder dat je het doorhebt. Daarom in dit blog 5 regels van LinkedIn die jij waarschijnlijk niet kent, waardoor jij voorkomt dat je geschorst of zelfs verwijderd wordt.

Regel 1: bekijk niet teveel profielen

Als jij teveel profielen bekijkt in een korte tijd (vanuit een gratis account) denkt LinkedIn dat je een spammer bent. Je kunt dan tijdelijk geen profielen meer bekijken. LinkedIn geeft trouwens precies aan hoe lang en dat je daarna weer in kunt loggen.

Regel 2: nodig niet teveel mensen uit die jouw uitnodiging vervolgens niet accepteren

Een tweede manier om het SPAM-alarm van LinkedIn af te laten gaan is als veel mensen jouw connectieverzoek niet accepteren. Je verstuurt dan waarschijnlijk ook veel uitnodigingen, maar vooral het niet accepteren is een trigger. Geven mensen dan ook nog eens aan ‘I don`t know this person’, dan ben je helemaal de Sjaak…

Regel 3: post niet over onderwerpen die LinkedIn niet toestaat

Je kunt discussiëren over vrijheid van meningsuiting, maar feit is dat LinkedIn niet blij wordt van berichten rondom Covid-19. Ik snap dat ook wel. Want hoe moeten ze controleren/ verifiëren wat klopt en onjuiste informatie of zelfs fake news is? En bovendien raken de gemoederen al snel verhit in discussies (en daarmee bedoel ik dat sommige mensen zich ineens niet meer netjes en beleefd kunnen uitdrukken). LinkedIn wil dit niet en blokkeert die berichten en uiteindelijk ook je account als je ze toch blijft posten.

LinkedIn scant berichten automatisch en pikt er bepaalde woorden uit, maar het kan ook zijn dat jij door andere LinkedIn-gebruikers wordt gerapporteerd als ‘inappropriate’. In het algemeen raad ik je aan om weg te blijven bij controversiële onderwerpen, zeker als ze niks met je bedrijf te maken hebben. Je kunt nog zo`n goed onderbouwd verhaal hebben, dat komt in geschreven vorm zelden over zoals jij het bedoeld hebt en doet je waarschijnlijk meer kwaad dan goed.

Regel 4: gebruik geen tools die LinkedIn niet toestaat

Sommige ondernemers (van het type ‘grote stappen, snel thuis’) denken slim te zijn en tools te gebruiken waarmee ze:

  • automatisch profielen kunnen bezoeken (zodat diegene daar een seintje van krijgt en hopelijk een connectieverzoek stuurt),
  • automatisch connectieverzoeken kunnen sturen
  • automatisch kunnen reageren op geaccepteerde connectieverzoeken (follow-up berichten)
  • automatisch mee op LinkedIn-statusupdates kunnen reageren

Dat klinkt misschien superhandig, maar is vooral een supersnelle manier om je account kwijt te raken. Dit soort third-party-tools mogen namelijk niet van LinkedIn. Zij willen juist dat je persoonlijk contact maakt en opbouwt en dit soort tools doen dat natuurlijk niet. Begin er dus alsjeblieft niet aan.

Regel 5: houd je account veilig

Wanneer iemand je account hackt en de regels vervolgens overtreedt, wordt je account geschorst. Zie bovendien maar weer eens in je account te komen en de schade te herstellen. Ik kan je verklappen dat dit erg ingewikkeld is. Zorg dus voor een sterk wachtwoord dat nergens slingert en stel tweetrapsverificatie in. Als iemand dan op een nieuw apparaat wil inloggen, heeft diegene (naast je gewone inloggegevens) een SMS-code nodig om erin te komen. Dus zonder jouw telefoon (en dus die code) kunnen ze niet inloggen en ben je een stuk veiliger.

Maar het kan ook zijn dat LinkedIn je schorst als ze merken dat er vanaf veel verschillende IP-adressen op een account wordt ingelogd. Dat zien zij als een teken dat je gehackt bent. Dit is dus ook iets waar je rekening mee moet houden wanneer je bijvoorbeeld iemand LinkedIn-account beheert of met meerdere collega`s een gezamenlijk bedrijfsaccount hebt (dus een privépagina als bedrijfspagina).

Geen stress

LinkedIn verwijdert je account echt niet zo maar. Je wordt eerst (kort) geschorst met een waarschuwing en uitleg wat je hebt gedaan. Doe je dit dan niet meer, dan is er niks aan de hand. Pas als je door blijft gaan met het breken van de regels (en meerdere keren geschorst bent), loop je risico dat je account gesloten wordt. Maar dat is natuurlijk wel zonde van al die tijd die je in je profiel, je netwerk en je content hebt gestoken, want dat ben je dan allemaal kwijt. Zorg dus dat je je aan de regels houdt.

Elke twee weken zo`n praktisch blog in je mailbox ontvangen?

En? Vond je de tips in het blog hierboven waardevol? Wil je vaker van handige tips om je bedrijf te laten groeien?
Meld je aan voor mijn mailinglijst en ik stuur je elke 2 weken zo`n blog vol praktische tips die je meteen in je bedrijf kunt toepassen. Ik houd je ook op de hoogte van leuke webinars en challenges. Meld je nu aan!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: